Yardım XenForo Google Search ItemReviewed hatası

BülentX

+TRXF Premium
Google search consolle de aşağıdaki resimde bulunan hatayı almaya başladım. XF 2 sürümünde böyle bir hata yoktu ancak 2.3 güncellemesinden sonra bu hatayı almaya başladım. Nedir bu sorun anlamadım. Yardımcı olabilecek var mı?

ItemReviewed.webp

Çözüm
Aldığın hata yorum snipeti olarak görmediğinden dolayı kaynaklanıyor gibi görünüyor. Google arama sonuçlarında yapılan yorumları, puanlar veya derecelendirmeleri yayınlamak için senin sitene bir sinyal çakmış. Ama sinyale karşılık bulamamış gibi. Yani aşağıdaki yapıyı bulamamış görünüyor:

Kod:
"aggregateRating": {
      "@type": "AggregateRating",
      "ratingValue": "1",
      "ratingCount": "5",
}

Sorunun hatasına gelecek olursak, kaynaklar eklentisi kullanıyorsun ve herhangi bir kaynağa değerlendirme veya yorum geliyor. Bunuda Google şablonun yapısında bulamıyor.

Şablonlar bölümünde resource_view şablonunu aç ve aşağıdaki kodu bul:
Kod:
{{ $resource.getLdStructuredData()|json(true)|raw }}

Aşağıda verdiğim kod ile...
Aldığın hata yorum snipeti olarak görmediğinden dolayı kaynaklanıyor gibi görünüyor. Google arama sonuçlarında yapılan yorumları, puanlar veya derecelendirmeleri yayınlamak için senin sitene bir sinyal çakmış. Ama sinyale karşılık bulamamış gibi. Yani aşağıdaki yapıyı bulamamış görünüyor:

Kod:
"aggregateRating": {
      "@type": "AggregateRating",
      "ratingValue": "1",
      "ratingCount": "5",
}

Sorunun hatasına gelecek olursak, kaynaklar eklentisi kullanıyorsun ve herhangi bir kaynağa değerlendirme veya yorum geliyor. Bunuda Google şablonun yapısında bulamıyor.

Şablonlar bölümünde resource_view şablonunu aç ve aşağıdaki kodu bul:
Kod:
{{ $resource.getLdStructuredData()|json(true)|raw }}

Aşağıda verdiğim kod ile değiştir:
Kod:
{{ $resource.getLdStructuredData()|json(true)|replace({'CreativeWork': 'Book','headline': 'name'})|raw }}

Hata aldığın kaynağın linkini https://search.google.com/test/rich-results adresine girip test et. Düzelmişse eğer Google Search Consolle üzerinden taramayı başlat. XF 2.X sürümünde bu hata vardı ancak güncelleme ile düzeltmişlerdi.

Çözüm
Çok teşekkür ederim. Aynı şekilde uyguladım ve oldu.

Ekran Alıntısı.webp

Şimdi Google Search Consolle üzerinde de tarama başlatacağım.

Geri