Yardım Forumları bu şekilde tıklanabilir hale nasıl getirebilirim?

bebea

Kayıtlı Kullanıcı
Forum URL
https://webmasterforum.net/
XenForo Sürümü
XF 2.3.X

yukarıda verdıgım demoda dıkkat edersenız forum yazısının uzerıne gelınce değilde o sütununun uzerıne gelınce tıklanabilir oluyor.

Screenshot_4.webp

mesela mouse oradayken Articles forumuna tıklayabılıyorum.

bunu default tema ıcın nasıl yapabılırım?

sanırım birde ufak bir hover efecti var.

Aşağıdaki her iki işlemi uygulayıp kaydedin

Admin panel >> Kurulumlar >> Xf Seçenekleri >> Arama Motoru Optimizasyonu (SEO) >> Arama motoru dostu URL yapısını kullan (tik koyun)
Admin panel >> Kurulumlar >> Xf Seçenekleri >> Kategori ve forum liste seçenekleri >> Kategoriler için sayfa oluştur (tik koyun)

Admin panel >> Kurulumlar >> Xf Seçenekleri >> Arama Motoru Optimizasyonu (SEO) >> Arama motoru dostu URL yapısını kullan (tik koyun)
Admin panel >> Kurulumlar >> Xf Seçenekleri >> Kategori ve forum liste seçenekleri >> Kategoriler için sayfa oluştur (tik koyun)

bunun hover efekt ve link ile ne ilgisi var ki?

Hover efekti için değil, ilk mesaj için yazmıştım

Hover efekti için değil, ilk mesaj için yazmıştım

kategorileri link yapmakla bir ısım yok hocam, ilk mesajımda ss ıle gosterdıgım bir alan var oraya efekt + lınk vermek ıstıyorum ben.

burdakı demodakı gibi.

Verdiğiniz örneğe göre kategori bloklarının içindeki forum başlıklarını tıklanabilir yapmak için önceki mesajımdaki anlatım yeterlidir.

Hover efekti için tema özellikleri desteklemediği durumda css ile müdahale edilerek extra.less şablonuna kod eklenerek yapılır.

Eğer nasıl bir efekt istediğinizi (yakınlaşma, parlama, renk değişimi vb) belirtirseniz, elimdeki işi bitirdiğimde yardımcı olmak isterim

Verdiğiniz örneğe göre kategori bloklarının içindeki forum başlıklarını tıklanabilir yapmak için önceki mesajımdaki anlatım yeterlidir.

Hover efekti için tema özellikleri desteklemediği durumda css ile müdahale edilerek extra.less şablonuna kod eklenerek yapılır.

Eğer nasıl bir efekt istediğinizi (yakınlaşma, parlama, renk değişimi vb) belirtirseniz, elimdeki işi bitirdiğimde yardımcı olmak isterim

pc den bu siteyi ziyaret edınız, https://xenfocus.com/xf2/index.php ardında mouseyi tam olarak ss te gosterdıgım alana getırın.
hover+lınk aldıgını goreceksınız, yani o foruma gitmenız ıcın ılla forum baslıgına tıklamaya gerek kalmayacak.

Screenshot_5.webp

Birkaç saatlik işim kaldı, o zamana kadar çözüm bulamazsanız bitirdiğimde size istediğiniz desteği sağlayacağım

Unutmadan XenForo sürümünüzü de buraya not edin lütfen

temanızın extra.less şablonuna ekleyip kaydedin;

.node-body:hover { background-color: grey;}

ya da

.node-body:hover { background-color: #9c9b98;}

Buradaki işlemleri uyguladınız mı

Aşağıdaki kodu, uygulamak istediğiniz temanın Page_Container şablonunda en alta ekleyip kaydedin;

<script>
document.addEventListener("DOMContentLoaded", function () {
document.querySelectorAll('.js-nodeMain').forEach(function(nodeMain) {
const link = nodeMain.querySelector('.node-title a');
if (link) {
nodeMain.addEventListener('click', function (e) {
// Eğer zaten bir bağlantıya tıklanmışsa işlemi yapma
if (!e.target.closest('a')) {
window.location = link.href;
}
});
nodeMain.style.cursor = 'pointer';
}
});
});
</script>

Aşağıdaki kodu, uygulamak istediğiniz temanın Page_Container şablonunda en alta ekleyip kaydedin;

<script>
if (link) {
}
});
}
});
});
</script>

tmm şimdi oldu çok teşekkürler.

<script>
if (link) {
}
});
}
});
});
</script>

hocam şuan forumları ve alt forumları kapsıyor, konularıda kapsaması ıcın ne yapmak gerek?

extra.less ekleyip kaydedin;

.structItem:hover {background-color: #9c9b98;}

Çözüm
Geri